Galindo Aznárez I av Aragón
-0867?
Greve.

>
       
f
Aznar Galíndez I av Aragón. Død omkring 839. Greve.
 

Galindo Aznárez I av Aragón. Død omkring 867. Greve.
Gift .
Aznar Galíndez II av Aragón. Greve.
Død før 893.

Biografi - Biography

Greve.
Død omkring 867.

    Fra tysk Wikipedia (oversatt):
  «Galindo I. Aznárez († etter 867) var greve av Aragón fra huset Galíndez på midten av 800-tallet. Han var sønn til greve Aznar I Galíndez.

    Når og under hvilke omstendigheter Galindo overtok grevskapet Aragón er uklart. Hans far ble forvist av sin svoger, García Galíndez "den Onde", og hans bror, Centulio, ble myrdet. Muligens kunne han gjenvinne makten i Aragón med støtte fra kongene i Pamplona. Galindo ("Galindo gratia Dei comes") nevnes i tre bekjentgjørelser fra kong García Jiménez, datert til årene 858 og 860, som det førstnevnte vitnet som skjenker donasjoner til klosteret San Martín de Cillas. Antagelig var denne kongen identisk med far til barnebarnet Galindo II's hustru med samme navn. Videre ble sønnen Aznar II gift med en datter til kong García Íñiguez. Det er sannsynlig at Galindo utførte et politisk vekselspill mellom disse to kongene, som åpenbart konkurrerte om makten i Pamplona, for å vinne deres støtte.»

    "
Klostret San Pedro de Siresa (Wikipedia).

  «Videre ga Galindo ("Galindo Asinarii comes") to donasjoner til klosteret San Pedro de Siresa, hvorav den siste dateres til år 867 og samtidig var siste gang han nevnes. Dette dokumentet nevner kongene "Karlo rege in Franza", "Aldefoso filio Ardonis in Gallia Comata" og "Garsia Enneconis in Pampilona" som samtidige herskere. Dette representerer også den siste betraktning av en frankisk konge i bekjentkjørelene fra grevene i Aragón.

    Galindo Aznárez og en ukjent kvinne hadde sønnen Aznar Galíndez II som ble hans etterfølger.

    Han ser ut til å ha hatt minst ett barn til: et "charter" (privilegiebrev, frihetsbrev) fra 867 nevnes en svigersønn, "kong Sancho", som flere lærde har identifisert som Sancho Garcés, den yngre sønnen til García Íñiguez av Pamplona, far til Aznar Sánchez fra Larraun og farfar til dronning Toda Aznárez av Pamplona.» 1

 

  1. Wikipedia.

Personregister Etternavnsregister Stedsregister
Person Index Family Name Index Geographical Index
Produsert av DISGEN versjon 8.1e 2022-09-26