Mathilde av Werl
0990?-1032
Grevinne.

>
       
   

Mathilde av Werl. Født omkring 990. Død 29.07.1032. Grevinne.
Gift Esico av Ballenstedt. Greve.
Død etter 1059.
Albrecht av Ballenstedt. Greve.
Født omkring 1030.
Død omkring 1080.

Biografi - Biography

Grevinne.
Født omkring 990.
Død 29.07.1032.

    Grevinne av Werl.

    Mathilde anses av flere å være en halvsøster til keiserinne Gisela av Schwaben, datter til Hermann II av Schwaben og Gerberge av Burgund. Hun skulle i så fall være datter til Gerberge av Burgund i hennes ekteskap med greve Hermann av Werl.

    Erich Brandenburg «Die Nachkommen Karls des Grossen» forkaster dette. Han antar i stedet at hun var sønnedatter til Hermann og Gerberge. 1

    Jeg finner det lite trolig at Mathilde, gift med Esico av Ballenstedt, var datter til hertug Herman II av Schwaben.

    Fra tysk Wikipedia (oversatt):
  «Mathilde (av Werl?) var gift med Esico, greve av Ballenstedt.

    Mathilde og Esico hadde barna:
Otto.
Adalbert II (* ca. 1030 - † ca. 1080), greve av Ballenstedt.
Adelheid, gift med Thiemo, "edler" (lav adelstittel) av Schraplau.

    Forskning har en tendens til å anta Mathilde av Schwaben var gift en tredje gang med greve Esico av Ballenstedt og derved kunne betraktes som askanernes stammor, en forveksling i "Annalista Saxo" da Mathilde av Werl kan ha vært en datter fra Gerbergas første ekteskap med Herman I, greve av Werl.»

    Fra svensk Wikipedia (oversatt):
  «I følge Lutz Partenheimer er Esicos foreldre ukjente, men han tror samtidig at Esico faktisk var barnebarn til greve Hodo I († 993).
    Hvem Esicos hustru, Mathilde, var har lenge vært et mysterium. I "Annalista Saxo" er det nedtegnet at Esicos hustru, Mathilde, var søster til den tysk-romerske keiserinnen Gisela av Schwaben († 1043), og som sådan datter til hertug Herman II av Schwaben († 1003). "Annalista Saxo" er den eneste samtidskilden som bekrefter denne Mathildes eksistens. Slektsforskere, inklusive Hermann Bollnow, Werner Trillmich og Andreas Thiele, mener at Esikos hustru Mathilde tilhørte huset Werl og var datter til keiserinne Giselas eldre halvbror, greve Bernhard II av Werl-Hoevel.»

 

  1. Erich Brandenburg: Die Nachkommen Karls des Grossen. Leipzig 1935. Mogens Bugge: Våre forfedre, nr. 403. Bent og Vidar Billing Hansen: Rosensverdslektens forfedre, side 21, 100.

Personregister Etternavnsregister Stedsregister
Person Index Family Name Index Geographical Index
Produsert av DISGEN versjon 8.1e 2022-09-26