Eudokimos Maleinos
0865?-0915?
Patrikios.

>
       
   

Eudokimos Maleinos. Født omkring 865. Død omkring 915. Patrikios.
Gift Anastaso Adralestina. Født omkring 870.
??? Maleinos.

Biografi - Biography

Patrikios.
Født omkring 865.
Død omkring 915.

    Fra tysk Wikipedia – Biografien til Bardas Phokas den Eldre (oversatt):
  «Eudokimus (* ca. 865 - † ca. 915) tilhørte Maleinos-failien.

  "Maleinos" var en magnatfamilie av gresk opprinnelse som hadde omfattende eiendeler i Kappadokia, og hvis medlemmer hadde utøvd overordnede og administrative funksjoner siden det 9. århundre.»

    Fra engelsk Wikipedia (oversatt):
  «Maleinos var etternavnet til en bysantinsk gresk familie, først nevnt i det 9. århundre, som steg til å være blant de viktigste og mektigste medlemmene av det anatoliske aristokratiet ("dynatoi" (de mektige)) i det 10. århundre. Familien ga mange seniorgeneraler til den bysantinske hær. Etter at familiens rikdom og makt ble målet for den bysantinske keiseren Basil II (regjerte 976-1025), gikk det tilbake med familien, selv om dens medlemmer fortsatt er registrert i Anatolia og på Balkan gjennom det 11. og 12. århundre.
    Familien, av gresk opprinnelse, dukker først opp i andre halvdel av det 9. århundre. Det har blitt antydet at etternavnet stammer fra Malaginas beliggenhet i Bithynia, men dets hovedgods og maktbase var i "Thema Charsianon" i Cappadocia, som må betraktes som dets egentlige hjemland.

    Det første kjente medlemmet av familien var generalen Nikephoros Maleinos, om hvem det bare er kjent at han i 866 undertrykte opprøret til "logothetes tou dromou" Symbatios, en slektning til den nylig myrdede "Caesar" Bardas.
    "Patrikios" og general Eustathios Maleinos, nevnt senere i århundret, var sannsynligvis bror eller sønn til Nikephoros.»

    "

  «Eustathios sønn, Eudokimos, var gift med Anastaso (* ca. 870), datter til "patrikios" Adralestos, som var i slekt med keiseren Romanos I Lekapenos (regjerte 920-944).

    Eudokimos og Anastaso hadde syv barn, de mest fremtredende blant disse var Konstantin Maleinos og Manuel Maleinos (* ca. 894 - † 961).

    Konstantin var general og mangeårig guvernør ("strategos") for "Thema Kappadokia" i midten av det 10. århundre. Fra sin post deltok Konstantin i flere felttog mot araberne.
    Manuel ble munk i ung alder og oppnådde stor berømmelse. Han var mentor for munken Sankt Athanasius som grunnla klosteret "Megisti Lavra" på berget Athos og var åndelig rådgiver for sine nevøer, brødrene Nikephoros og Leon Phokas.

    Brødrenes mor var en ikke navngitt søster til Konstantin og Manuel, gift med generalen Bardas Phokas den Eldre (* ca. 878 - 969).
    Brødrene var:
Nikephoros Phokas (* ca. 912 - † 969), den fremtidige keiseren Nikephoros II (regjerte 963- 969) og
Leon Phokas den Yngre (* ca. 915/920 - † etter 971), en prominent bysantinsk general.

    Leon Maleinos, antagelig sønn til Nikephoros eller Konstantin Maleinos, deltok i kamper mot araberne i Syria og ble drept i 953. 1

 

  1. Wikipedia.

Personregister Etternavnsregister Stedsregister
Person Index Family Name Index Geographical Index
Produsert av DISGEN versjon 8.1e 2022-09-26