Sergius I av Napoli
-0864
Hertug.

>
       
   

Sergius I av Napoli. Død 864. Hertug.
Gift Drusa av Napoli. Hertuginne.
Gregorius III av Napoli. Hertug.
Død 870.

Biografi - Biography

Hertug.
Død 864.

    Fra tysk Wikipedia (oversatt):
  «Sergius I († 864) var hertug av Napoli fra 840 til sin død og den første av 17 herskere fra Sergius-familien som styrte hertugdømmet Napoli mellom 840 og 1137, dvs.i nesten 300 år.

    Han var sønn til Marino og Eupraxia, født i de første tiårene av det 9. århundre. De tilhørte begge det napolitanske land- og militære aristokratiet.

    Navnene til hustruen og tre av sønnene antyder et slektskap med familien til den napolitanske hertugen Stephanos II (755-766).

    At Sergius hadde utmerkede kunnskaper i gresk og latin, er omstridt. Angivelig var Dux Sergius i stand til å oversette tekster fra gresk til latin og omvendt uten forberedelse. Men det kan også være at dette er en forveksling med pave Sergius I med samme navn.

    Sergius hersket opprinnelig over Cumae, som da var i den napolitanske innflytelsessfæren. Etter drapet på Contardus, som kort tid tidligere hadde blitt innsatt som hertug av Napoli av den frankiske kongen Lothar I, valgte de napolitanske aristokratene Sergius som hans etterfølger.

    Siden det bysantinske imperiet ikke lenger var i stand til å beskytte Napoli mot angripere, som f. eks. fyrstedømmet Benevento var i stand til, begynte hertugdømmet Napoli under Sergius I gradvis å frigjøre seg fra det bysantinske overherredømme, og gjentatte ganger, uavhengig av bysanterne, førte krig mot Sarasenerne på 840-tallet.

    Sergius installerte sønnen Gregorius som etterfølger allerede i 850, og innførte dermed en dynastisk praksis i hertugdømmet som varte til den siste herskeren i familien, Sergius VII. Han innførte også sin yngre sønn Athanasios i byens geistlige miljø. Han steg i gradene til biskop av Napoli i 849 i en alder av 17. år.

    Etter mange år med strider kom hertugen igjen til enighet med sarasenerne.

    Etter hans død i 864 ble han fulgt av sønnen Gregorius.» 1

 

  1. Wikipedia.

Personregister Etternavnsregister Stedsregister
Person Index Family Name Index Geographical Index
Produsert av DISGEN versjon 8.1e 2022-09-26