Sunifred av Barcelona
-0858
Greve.

>
       
   

Sunifred av Barcelona. Død 858. Greve.
Gift .
Wilfred I den Hårete av Barcelona. Greve.
Død 11.08.897.

Biografi - Biography

Greve.
Død 858.

    Hunfrid eller Wifredo de Ria var greve av Rousillon og Cerdaña.
    Han ble myrdet i 858 av utsendinger fra Salomon.
    Han var vel identisk med Sunifred, gift med Ermessinde.

    Willfred I og hans brødre kaller seg i 888 sønner til Sunifred og Ermessinde, hun levde enda i 898. 1

    Fra engelsk Wikipedia (oversatt):
  «Sunifred († 848) var greve av Barcelona så vel som mange i andre katalanske og septimanske grevskap, inkludert Ausona, Besalú, Girona, Narbonne, Agde, Béziers, Lodève, Melgueil, Cerdanya, Urgell, Conflent og Nîmes, fra 834 til 848 (Urgell og Cerdanya) og fra 844 til 848 (de andre).
    Han kan ha vært sønn til Belló, greve av Carcassonne, eller, mer sannsynlig, hans svigersønn. I 834 utnevnte Ludvig den Fromme, den hellige romerske keiser, Sunifred til greve av Urgell og Cerdanya (på det tidspunktet var disse grevskapene under kontroll av Aznar Galíndez I, en alliert til Banu Qasi). Sunifred erobret Cerdanya i 835 og Urgell tre år senere.

    I de dynastiske kampene som fulgte de tre årene mellom Ludvig den Frommes død i 840 og Verdun-traktaten i 843, stilte seg Bernard av Septimania, greven av Barcelona (og mange andre marsjer og grevskap, inkludert Septimania, Girona, Narbonne, Béziers, Agde, Melgueil, Nîmes og Toulouse) seg på samme side som Pepin II av Aquitaine, mens Sunifred, hans bror Sunyer I, greve av Empúries, og deres sønner (noen ganger referert til som Bellonid-dynastiet eller Bellonids) beholdt sin troskap til Karl den Skallede.

    I 841 invaderte maurerne Barcelona og marsjerte mot Narbonne gjennom regionen Cerdanya. Sunifred slo maurerne tilbake, en hendelse som absolutt påvirket Karl den Skalledes respekt for ham. For i 844 tok Karl tilbake Toulouse fra Pepin II og tok Bernard av Septimania til fange og fikk ham henrettet. I bytte for sin troskap ga Karl Sunifred den døde grevens æresbevisninger i Barcelona, Girona og "Marca Hispánica". Sunifred utvidet også sine domener da han tok Conflent som regjerende greve av Cerdanya ved Bera II's død.

    Gjennom hele sin regjeringstid var han på avstand fra Vilhelm av Septimania, sønn til Bernard, som i 844 hadde reist seg mot Karl den Skallede. I 848 ble Vilhelm utnevnt til greve av Toulouse og Empúries av Pepin II. Han tok raskt skritt for å eliminere Sunifred og Sunyer.

    Begge brødrene døde i 848 og noen av deres grevskaper ble overtatt av Vilhelm. Sunifred døde visstnok av naturlige årsaker, men årsaken til Sunyers død er ukjent

    Sunifred I var gift med Ermesende, de hadde barna:
Wilfred den Hårete († 11.08.897).
Radulf av Besalú († 920).
Miro den Eldste († 896).» 2

 

  1. Mogens Bugge: Våre forfedre, nr. 1010. Bent og Vidar Billing Hansen: Rosensverdslektens forfedre, side 26.
  2. Wikipedia.

Personregister Etternavnsregister Stedsregister
Person Index Family Name Index Geographical Index
Produsert av DISGEN versjon 8.1e 2022-09-26